Artikkel Fysisk aktivitet påvirker gutter og jenter ulikt Jenter får ikke mindre kroppsfett av å være mer fysisk aktive. Hvor runde de er har heller ikke betydning for hvor aktive de er. Men for gutter finner forskerne sammenhenger. Publisert: 27.09.2022 Hentet fra NTNU, SINTEF Teknologi og samfunn
Artikkel Bedre skolemat med lærdom fra Oslo-frokosten Hvordan kan et måltid fra gamle dager få ungdom til å spise mer grovbrød, grønnsaker og fisk på skolen? Kanskje ved hjelp av en mesterkokk og et forskningsprosjekt! Publisert: 19.09.2022 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Økt BMI kommer før usunn spiseatferd hos barn i skolealder Noen barn tyr til mat som trøst, eller spiser mer av andre grunner. Men sammenhengen mellom antatt fedmefremmende spiseatferd og høy BMI er kanskje ikke som du tror. Publisert: 06.09.2022 Hentet fra NTNU, SINTEF Teknologi og samfunn
Artikkel Gratis skolefrukt ga null effekt på elevers overvekt Ordningen med skolefrukt skulle bidra til å forebygge og redusere overvekt blant elevene. Ny forskning viser ingen slik effekt. Publisert: 09.02.2022 Hentet fra Universitetet i Agder
Artikkel Hva betyr oppvekstforhold for utvikling av fedme og hjerte- og karsykdommer? Både oppvekstforhold og gener påvirker risikoen for fedme og hjerte- og karsykdommer, viser en ny studie. Publisert: 10.11.2021 Hentet fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet - NMBU
Artikkel – Ta barna med på matlagingen! Barn som vokser opp i familier med interesse for matlaging har et sunnere kosthold med mer fisk og grønnsaker. Publisert: 11.01.2021 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Norske foreldre åpne for skolemat og skoleuniform Mange foreldre er villige til å betale for skolemat, viser ny rapport. Publisert: 23.12.2020 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Under halvparten av norsk ungdom følger kostholdsrådene Mange norske barn og unge følger ikke anbefalingen om daglig inntak av frukt og grønt, og mange får heller ikke anbefalt mengde fysisk aktivitet. Publisert: 28.08.2020 Hentet fra Universitetet i Bergen (UiB)
Artikkel Derfor har skolen en nøkkelrolle for å stoppe matsvinnet Hvert år kaster hver og en av oss over 40 kilo mat. Samtidig er det kun fire av ti lærere som underviser i mat og helse som har utdanning i faget. – Et stort paradoks, sier ernæringsforsker. Publisert: 05.06.2020 Hentet fra Nord Universitet
Artikkel Mat på timeplanen Grunnskolelærarstudentane som har valfaget Mat og helse vitja den økologiske garden på Ullandhaug tidlegare i haust. Publisert: 10.10.2019 Hentet fra Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora - Universitetet i Stavanger
Artikkel Fisk tidlig i livet reduserer faren for sykdommer Det skal ikke så mye fisk til for at små barn skal få store helsegevinster. Fisk minst én gang i uka gir allerede gode resultater. Publisert: 11.09.2019 Hentet fra NTNU, SINTEF Teknologi og samfunn
Artikkel Gjør barna kjent med ny mat i barnehagen Mange barn er redde for å smake på nye matvarer. UiA-forskere jobber sammen med barnehager for å hjelpe både barnehagebarn og -ansatte å komme over frykten. Publisert: 21.08.2019 Hentet fra Universitetet i Agder
Artikkel Gutter drikker dobbelt så mye energidrikk som jenter Halvparten av norsk ungdom drikker energidrikk minst én gang i måneden. Myndighetene bør se nærmere på behovet for å regulere markedsføring og salg av disse produktene, mener forsker. Publisert: 03.06.2019 Hentet fra Høgskolen i Innlandet
Artikkel – Den norske matpakka skaper forskjeller En norsk forsker har intervjuet minoritetsbarn og barn fra fattige familier. Flere av barna i studien skammer seg over matpakka de har med seg på skolen. Publisert: 22.04.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Skoleelever savner sunnere kantinemat Ungdomsskoleelever som bruker kantinen ofte, spiser oftere snacks, drikker mer brus og spiser sjeldnere frokost. I tillegg handler de oftere på butikken i friminuttene. Publisert: 03.01.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Smakstallerken i barnehagen Skal barna spise forskjellige typer mat, må de få prøve ut ulike smaker i trygge omgivelser. Publisert: 22.08.2018 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet