Fagartikkel Barnehagen serverte barna spennende retter og smaker Da styrerne lot barnehageansatte bruke sin matkompetanse for å servere barna nye smaker som pilau, mango, chili og ingefær, ble matkulturen i barnehagen endret. Publisert: 04.05.2023 Hentet fra Første steg 4/2022
Artikkel Gjør barna kjent med ny mat i barnehagen Mange barn er redde for å smake på nye matvarer. UiA-forskere jobber sammen med barnehager for å hjelpe både barnehagebarn og -ansatte å komme over frykten. Publisert: 21.08.2019 Hentet fra Universitetet i Agder
Omtale 1,9 mill til satsning på mat i barnehagen Matjungelen er et prosjekt som er utviklet for at barn på SFO skal få utforske mat og oppleve måltidsglede. Nå skal dette introduseres til barnehagen og Lene Bakke og Marte Gausvik Musland skal lede prosjektet. Publisert: 12.03.2019 Hentet fra Høgskulen på Vestlandet
Blogg Mat og måltider som risiko Hvordan forstår lærere i henholdsvis norske og franske barnehager begrepet `risiko´ i tilknytning til mat og måltider i barnehagen? Publisert: 06.09.2018 Hentet fra Gode barnehageliv
Artikkel Smakstallerken i barnehagen Skal barna spise forskjellige typer mat, må de få prøve ut ulike smaker i trygge omgivelser. Publisert: 22.08.2018 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet