Artikkel Hva betyr oppvekstforhold for utvikling av fedme og hjerte- og karsykdommer? Både oppvekstforhold og gener påvirker risikoen for fedme og hjerte- og karsykdommer, viser en ny studie. Publisert: 10.11.2021 Hentet fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet - NMBU
Artikkel Under halvparten av norsk ungdom følger kostholdsrådene Mange norske barn og unge følger ikke anbefalingen om daglig inntak av frukt og grønt, og mange får heller ikke anbefalt mengde fysisk aktivitet. Publisert: 28.08.2020 Hentet fra Universitetet i Bergen (UiB)
Artikkel Skoleelever savner sunnere kantinemat Ungdomsskoleelever som bruker kantinen ofte, spiser oftere snacks, drikker mer brus og spiser sjeldnere frokost. I tillegg handler de oftere på butikken i friminuttene. Publisert: 03.01.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Smakstallerken i barnehagen Skal barna spise forskjellige typer mat, må de få prøve ut ulike smaker i trygge omgivelser. Publisert: 22.08.2018 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet