For at vi skal kunne gjøre jobben vår og oppfylle vårt formål, er vi avhengig av å benytte flere personopplysninger. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Utdanningsforskning.no samler inn og bruker bestemte personopplysninger.

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å samle inn informasjonen, bruker vi analyseverktøyene Siteimprove og Google Analytics. 

Både Siteimprove og Google Analytics bruker cookies som logger brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er:

  • hvor mange som besøker de ulike sidene
  • hvilke nettsteder/sosial media brukerne kommer fra
  • hvilket ord det søkes mest på 
  • hvilke nettlesere som benyttes

Utdanningsforbundet og Utdanningsforskning.no bruker Google Analytics som anonymiserer IP-adressen før den lagres og bearbeides av Google.  

Det vil si, slik Google Analytics og Siteimprove er implementert, er det ikke teknisk mulig å knytte noe av statistikken til deg som enkeltperson eller deg som innlogget medlem. 

Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Informasjon samlet av Siteimprove lagres i Danmark og Tyskland. 

Begge selskapene er GDPR-kompatible.

Det er forøvrig mulig å reservere seg mot Google Analytics.