Fagartikkel Store variasjoner i hvordan eksamen blir gjennomført En nylig utført undersøkelse om eksamen i vg2-programfagene i restaurant- og matfag viser store variasjoner både knyttet til forståelsen av begrepet «tverrfaglig praktisk eksamen» og selve gjennomføringen av eksamen. Dette har betydning for undervisningen gjennom skoleåret og for hva eksamenskarakteren forteller om elevenes kompetanse. Publisert: 15.02.2024 Hentet fra Yrke 3/2023
Fagartikkel Sprik i vurdering ved eksamen Når sensorer vurderer eksamensbesvarelser ulikt, så er den beste løsningen neppe å fjerne eksamen. Man kan heller se spriket i vurderingene som et symptom på dårlig samsvar i skolens vurderingspraksis generelt. Publisert: 04.08.2018 Hentet fra Bedre skole 3/2018
Artikkel Hva skjer når skoler dropper karakterer i orden og atferd? Elever føler de blir mer rettferdig behandlet når de slipper å få orden- og atferdskarakterer. Lærernes holdninger til å kutte ut karakterene varierer mye mellom skoler, ifølge en rapport. Publisert: 21.12.2017 Hentet fra Læringsmiljøsenteret
Fagfellevurdert Vurdering for læring i norskfaget: Hva kjennetegner norsklæreres skriftlige tilbakemeldinger til egne elever? I hvilken grad gir lærerne skriftlige tilbakemeldinger som retter seg mot målet med opplæringen og i hvilken grad inneholder de konkrete råd og instrukser som kan hjelpe elevene til å komme nærmere målet? Publisert: 01.05.2017 Hentet fra Acta Didactica (Vol. 11) 1/2017
Fagfellevurdert Vurdering for yrkesrelevant opplæring Denne artikkelen drøfter hvordan nye vurderingsverktøy kan fremme yrkesrelevant opplæring. Publisert: 02.12.2014 Hentet fra Nordic Journal of Vocational Education and Training (NJVET) Vol. 4, 1/2014