Gå til innhold
Utdanningsforskning.no

Utdanningsforskning.no

Velkommen til Utdanningsforbundets forskningsportal, hvor vi presenterer forskning som er aktuell for ansatte i utdanningssektoren.

Alle artikler Temaer Kilder Om Utdanningsforskning.no Redaksjonelle prinsipper for Utdanningsforskning.no Akademisk bruk av Utdanningsforskning.no Kontakt oss
  • Utdanningsforskning.no - Forside Chevron
  • Alle artikler Chevron

Alle artikler

Filter

Type

  • Fagfellevurdert (2)

Artikkeltema

  • Yrkesfag/Lærlingeordning (2)
  • Frafall og gjennomføring (1)
  • Kosthold og ernæring (1)
  • Likestilling/kjønn/seksualitet (1)
  • Læreplaner (1)
  • Studieforberedende (1)

Artikkelkilde

  • Nordisk tidsskrift for utdanning og praksis (1)
  • Tidsskrift for velferdsforskning (1)

Artikkelforfatter

  • Marianne Dæhlen (2)
  • Daniel Bødtker-Lund (1)
  • Erik Cyrus Fooladi (1)
Fagfellevurdert

Hvem er herre over smaken? Unge kokkeelevers opplevelse av smak

Smaksopplevelser og smakens rolle har en beskjeden og til dels fraværende rolle i opplæringssystemene. Det er først og fremst kosthold, helse og bærekraft som er de sentrale temaene.

Publisert: 17.03.2025 Hentet fra Nordisk tidsskrift for utdanning og praksis (Vol. 18) 3/2024
Fagfellevurdert

Sikrer gode karakterer fullføring? Videregående opplæring blant jenter med hjelp fra barnevernet

Gjennomføring av videregående opplæring blant jenter i barnevern er en utfordring, men karakterene har  ikke nødvendigvis noe med det å gjøre.

Publisert: 23.05.2018 Hentet fra Tidsskrift for velferdsforskning (Vol. 21) 2/2018
Utdanningsforbundet logo

Om Utdanningsforskning.no

Redaksjonelle prinsipper for Utdanningsforskning.no

Utdanningsforbundet.no

Personvernerklæring

Epost: post@utdanningsforskning.no

Sentralbord: 24 14 20 00

Øvrig kontaktinfo 

 

 

Utdanningsforbundet logo