Gå til innhold
Utdanningsforskning.no

Utdanningsforskning.no

Velkommen til Utdanningsforbundets forskningsportal, hvor vi presenterer forskning som er aktuell for ansatte i utdanningssektoren.

Alle artikler Temaer Kilder Om Utdanningsforskning.no Redaksjonelle prinsipper for Utdanningsforskning.no Akademisk bruk av Utdanningsforskning.no Kontakt oss
  • Utdanningsforskning.no - Forside Chevron
  • Alle artikler Chevron

Alle artikler

Filter

Type

  • Artikkel (6)

Artikkeltema

  • Kosthold og ernæring (6)
  • Oppvekst og levekår (3)
  • Fysisk helse (2)
  • Barnehage (1)
  • Mangfold og integrering (1)
  • Organisering (1)
  • Samarbeid med hjemmet (1)

Artikkelkilde

  • OsloMet - storbyuniversitetet (6)

Artikkelforfatter

  • Kjersti Lassen (3)
  • Sonja Balci (2)
  • Kari Aamli (1)
Artikkel

Bedre skolemat med lærdom fra Oslo-frokosten

Hvordan kan et måltid fra gamle dager få ungdom til å spise mer grovbrød, grønnsaker og fisk på skolen? Kanskje ved hjelp av en mesterkokk og et forskningsprosjekt!

Publisert: 19.09.2022 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel

– Ta barna med på matlagingen!

Barn som vokser opp i familier med interesse for matlaging har et sunnere kosthold med mer fisk og grønnsaker.

Publisert: 11.01.2021 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel

Norske foreldre åpne for skolemat og skoleuniform

Mange foreldre er villige til å betale for skolemat, viser ny rapport.

Publisert: 23.12.2020 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel

– Den norske matpakka skaper forskjeller

En norsk forsker har intervjuet minoritetsbarn og barn fra fattige familier. Flere av barna i studien skammer seg over matpakka de har med seg på skolen.

Publisert: 22.04.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel

Skoleelever savner sunnere kantinemat

Ungdomsskoleelever som bruker kantinen ofte, spiser oftere snacks, drikker mer brus og spiser sjeldnere frokost. I tillegg handler de oftere på butikken i friminuttene.

Publisert: 03.01.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel

Smakstallerken i barnehagen

Skal barna spise forskjellige typer mat, må de få prøve ut ulike smaker i trygge omgivelser.

Publisert: 22.08.2018 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Utdanningsforbundet logo

Om Utdanningsforskning.no

Redaksjonelle prinsipper for Utdanningsforskning.no

Utdanningsforbundet.no

Personvernerklæring

Epost: post@utdanningsforskning.no

Sentralbord: 24 14 20 00

Øvrig kontaktinfo 

 

 

Utdanningsforbundet logo