Gå til innhold
Utdanningsforskning.no

Utdanningsforskning.no

Velkommen til Utdanningsforbundets forskningsportal, hvor vi presenterer forskning som er aktuell for ansatte i utdanningssektoren.

Alle artikler Temaer Kilder Om Utdanningsforskning.no Redaksjonelle prinsipper for Utdanningsforskning.no Akademisk bruk av Utdanningsforskning.no Kontakt oss
  • Utdanningsforskning.no - Forside Chevron
  • Alle artikler Chevron

Alle artikler

Filter

Type

  • Artikkel (6)
  • Blogg (1)

Artikkeltema

  • Fysisk helse (7)
  • Kosthold og ernæring (7)
  • Oppvekst og levekår (4)
  • Barnehage (2)
  • Mobbing (1)
  • Motivasjon (1)
  • Samspill og relasjoner (1)

Artikkelkilde

  • OsloMet - storbyuniversitetet (2)
  • Gode barnehageliv (1)
  • NTNU (1)
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet - NMBU (1)
  • Universitetet i Agder (1)
  • Universitetet i Bergen (UiB) (1)

Artikkelforfatter

  • Anne Greve (1)
  • Atle Christiansen (1)
  • Irene Rønold (1)
  • Kari Aamli (1)
  • Margareth Barndon (1)
  • Sonja Balci (1)
  • Steinar Brandslet (1)
Artikkel

Gratis skulemat bidrog positivt til miljøet på skulen

Samhaldet styrka seg da elevane fekk gratis måltid på skulen.

Publisert: 27.05.2024 Hentet fra Universitetet i Agder
Artikkel

Økt BMI kommer før usunn spiseatferd hos barn i skolealder

Noen barn tyr til mat som trøst, eller spiser mer av andre grunner. Men sammenhengen mellom antatt fedmefremmende spiseatferd og høy BMI er kanskje ikke som du tror.

Publisert: 06.09.2022 Hentet fra NTNU, SINTEF Teknologi og samfunn
Artikkel

Hva betyr oppvekstforhold for utvikling av fedme og hjerte- og karsykdommer?

Både oppvekstforhold og gener påvirker risikoen for fedme og hjerte- og karsykdommer, viser en ny studie.

Publisert: 10.11.2021 Hentet fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet - NMBU
Artikkel

Under halvparten av norsk ungdom følger kostholdsrådene

Mange norske barn og unge følger ikke anbefalingen om daglig inntak av frukt og grønt, og mange får heller ikke anbefalt mengde fysisk aktivitet.

Publisert: 28.08.2020 Hentet fra Universitetet i Bergen (UiB)
Artikkel

Skoleelever savner sunnere kantinemat

Ungdomsskoleelever som bruker kantinen ofte, spiser oftere snacks, drikker mer brus og spiser sjeldnere frokost. I tillegg handler de oftere på butikken i friminuttene.

Publisert: 03.01.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Blogg

Mat og måltider som risiko

Hvordan forstår lærere i henholdsvis norske og franske barnehager begrepet `risiko´ i tilknytning til mat og måltider i barnehagen?

Publisert: 06.09.2018 Hentet fra Gode barnehageliv
Artikkel

Smakstallerken i barnehagen

Skal barna spise forskjellige typer mat, må de få prøve ut ulike smaker i trygge omgivelser.

Publisert: 22.08.2018 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Utdanningsforbundet logo

Om Utdanningsforskning.no

Redaksjonelle prinsipper for Utdanningsforskning.no

Utdanningsforbundet.no

Personvernerklæring

Epost: post@utdanningsforskning.no

Sentralbord: 24 14 20 00

Øvrig kontaktinfo 

 

 

Utdanningsforbundet logo