Artikkel Mat på timeplanen Grunnskolelærarstudentane som har valfaget Mat og helse vitja den økologiske garden på Ullandhaug tidlegare i haust. Publisert: 10.10.2019 Hentet fra Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora - Universitetet i Stavanger
Artikkel Fisk tidlig i livet reduserer faren for sykdommer Det skal ikke så mye fisk til for at små barn skal få store helsegevinster. Fisk minst én gang i uka gir allerede gode resultater. Publisert: 11.09.2019 Hentet fra NTNU, SINTEF Teknologi og samfunn
Artikkel Gjør barna kjent med ny mat i barnehagen Mange barn er redde for å smake på nye matvarer. UiA-forskere jobber sammen med barnehager for å hjelpe både barnehagebarn og -ansatte å komme over frykten. Publisert: 21.08.2019 Hentet fra Universitetet i Agder
Podcast Skolemat – skal et felles måltid serveres på skolene? Er matpakka bra nok? Eller hva kan det bety for en elev å få næringsrike måltider på skolen hver dag? Publisert: 06.08.2019 Hentet fra Utdanningsforbundet
Artikkel Gutter drikker dobbelt så mye energidrikk som jenter Halvparten av norsk ungdom drikker energidrikk minst én gang i måneden. Myndighetene bør se nærmere på behovet for å regulere markedsføring og salg av disse produktene, mener forsker. Publisert: 03.06.2019 Hentet fra Høgskolen i Innlandet
Artikkel – Den norske matpakka skaper forskjeller En norsk forsker har intervjuet minoritetsbarn og barn fra fattige familier. Flere av barna i studien skammer seg over matpakka de har med seg på skolen. Publisert: 22.04.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Omtale 1,9 mill til satsning på mat i barnehagen Matjungelen er et prosjekt som er utviklet for at barn på SFO skal få utforske mat og oppleve måltidsglede. Nå skal dette introduseres til barnehagen og Lene Bakke og Marte Gausvik Musland skal lede prosjektet. Publisert: 12.03.2019 Hentet fra Høgskulen på Vestlandet
Kronikk Folkehelsa er trua av pseudovitskap. Då må vi tenke nytt om kva barn lærer på skulen. KRONIKK: Eit nytt kunnskapsløft i skulen trengst kanskje for at barn og unge stille betre rusta til å skilja mellom dårleg og god informasjon. Det kan forbetre helse, livskvalitet og førebyggja livsstilssjukdommar. Publisert: 02.03.2019 Hentet fra forskning.no
Artikkel Skoleelever savner sunnere kantinemat Ungdomsskoleelever som bruker kantinen ofte, spiser oftere snacks, drikker mer brus og spiser sjeldnere frokost. I tillegg handler de oftere på butikken i friminuttene. Publisert: 03.01.2019 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Blogg Mat og måltider som risiko Hvordan forstår lærere i henholdsvis norske og franske barnehager begrepet `risiko´ i tilknytning til mat og måltider i barnehagen? Publisert: 06.09.2018 Hentet fra Gode barnehageliv
Artikkel Smakstallerken i barnehagen Skal barna spise forskjellige typer mat, må de få prøve ut ulike smaker i trygge omgivelser. Publisert: 22.08.2018 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Forskningsnotat Miljøfaktorer som fremmer trivsel Barns psykiske helse påvirker deres muligheter for læring og læringsmiljøet har betydning for barns psykiske helse. Publisert: 05.10.2015 Hentet fra Helsedirektoratet