Fagfellevurdert Tilfeldigheter styrer undervisningspraksis i mat og helse på 1.–4. trinn En løsning for å utjevne sosiale forskjeller og bedre folkehelsen i befolkningen er å satse på utdanning til barn tidlig i livsløpet. Trass i dette er mat og helse faget med færrest timer av de obligatoriske fagene i skolen, og faget med lavest formell fagkompetanse hos de som underviser. Publisert: 29.11.2024 Hentet fra Acta Didactica (Vol. 17) 1/2023
Omtale Ungdom som ikke drikker har et nærere forhold til foreldrene sine På hvilken måte skiller ungdommer som ikke drikker alkohol seg fra de som drikker? Nå har forskerne fått noen svar. Publisert: 07.06.2024 Hentet fra Høgskolen i Innlandet
Artikkel Gratis skulemat bidrog positivt til miljøet på skulen Samhaldet styrka seg da elevane fekk gratis måltid på skulen. Publisert: 27.05.2024 Hentet fra Universitetet i Agder
Fagartikkel Barnehagen serverte barna spennende retter og smaker Da styrerne lot barnehageansatte bruke sin matkompetanse for å servere barna nye smaker som pilau, mango, chili og ingefær, ble matkulturen i barnehagen endret. Publisert: 04.05.2023 Hentet fra Første steg 4/2022
Artikkel Fysisk aktivitet påvirker gutter og jenter ulikt Jenter får ikke mindre kroppsfett av å være mer fysisk aktive. Hvor runde de er har heller ikke betydning for hvor aktive de er. Men for gutter finner forskerne sammenhenger. Publisert: 27.09.2022 Hentet fra NTNU, SINTEF Teknologi og samfunn
Artikkel Bedre skolemat med lærdom fra Oslo-frokosten Hvordan kan et måltid fra gamle dager få ungdom til å spise mer grovbrød, grønnsaker og fisk på skolen? Kanskje ved hjelp av en mesterkokk og et forskningsprosjekt! Publisert: 19.09.2022 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Økt BMI kommer før usunn spiseatferd hos barn i skolealder Noen barn tyr til mat som trøst, eller spiser mer av andre grunner. Men sammenhengen mellom antatt fedmefremmende spiseatferd og høy BMI er kanskje ikke som du tror. Publisert: 06.09.2022 Hentet fra NTNU, SINTEF Teknologi og samfunn
Artikkel Gratis skolefrukt ga null effekt på elevers overvekt Ordningen med skolefrukt skulle bidra til å forebygge og redusere overvekt blant elevene. Ny forskning viser ingen slik effekt. Publisert: 09.02.2022 Hentet fra Universitetet i Agder
Artikkel Hva betyr oppvekstforhold for utvikling av fedme og hjerte- og karsykdommer? Både oppvekstforhold og gener påvirker risikoen for fedme og hjerte- og karsykdommer, viser en ny studie. Publisert: 10.11.2021 Hentet fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet - NMBU
Artikkel – Ta barna med på matlagingen! Barn som vokser opp i familier med interesse for matlaging har et sunnere kosthold med mer fisk og grønnsaker. Publisert: 11.01.2021 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Norske foreldre åpne for skolemat og skoleuniform Mange foreldre er villige til å betale for skolemat, viser ny rapport. Publisert: 23.12.2020 Hentet fra OsloMet - storbyuniversitetet
Artikkel Under halvparten av norsk ungdom følger kostholdsrådene Mange norske barn og unge følger ikke anbefalingen om daglig inntak av frukt og grønt, og mange får heller ikke anbefalt mengde fysisk aktivitet. Publisert: 28.08.2020 Hentet fra Universitetet i Bergen (UiB)